top of page
  • Forfatters billedeRikke

Derfor er der godt at træne udendørs

Dagene er lysere, temperaturerne er varmere og der er forår i luften. Det er simpelthen et genialt tidspunkt at komme udenfor og få tanket lidt op på D-vitaminer. Her kan du se 5 fordele ved udendørs aktivitet.1. Det booster din energi og dit humør

Motion booster dig med ny energi, når du føler dig træt, og frisk luft kan øge denne effekt. Blot 20 minutter udenfor kan friske dig op. Du kender sikkert det med at tage 5-10 minutter udenfor i den friske luft for lige at cleare hovedet i løbet af dagen. Og udover mere energi, bliver du gladere af at bevæge dig i det fri og få noget dagslys. Og det behøver ikke at være en lang løbetur i parken. Blot fem minutters motion i et grønt område kan forbedre humør og selvværd.


2. Det mindsker stress

Motion i det fri har en øjeblikkelig virkning på stress. De naturlige lyde af vind i træer, løbesko på grussti og fugle der synger, virker beroligende på sindet. Flere undersøgelser har også vist, at netop regelmæssig motion og frisk luft kan virke afstressende og forebygger depressioner.


3. Du får D-vitamin

Sollyset er vores naturlige kilde til D-vitamin, så det gælder om at udnytte de lyse stunder. Løb en tur i parken, lav en træning hjemme i haven, tag cyklen på arbejde eller gå en tur. Der er mangle muligheder for frisk luft og D-vitaminer. Men husk solbeskyttelse!

4. Du styrker hjernen

Hjernen bliver blæst rigtig godt igennem både udefra og indefra, når du løber. Du får masser af blod og ilt rundt i kroppen og op til hovedet. På kort sigt vil du føle dig klarere i hovedet efter en løbetur (eller en rask gåtur) og du vil måske endda mærke at du forbedre din koncentrationsevne.

5. Bedre søvn

Får du regelmæssig motion udenfor, kan du opleve, at det bliver lettere for dig at falde i søvn og at din søvn bliver bedre. Jo bedre din nattesøvn bliver, jo bedre får du det. En god søvn er lige så afgørende for, at vi trives og har det godt, som sund kost og motion.


17 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page