top of page
  • Forfatters billedeRikke

Et sundt vægttab

Åh den Corona... vi gider den ikke mere! Vi kan ikke ses, som vi plejer. Vi kan ikke træne, som vi plejer. Vi sidder meget hjemme og spiser måske heller ikke helt, som vi plejer. Mange oplever, at der er kommet et par ekstra Corona-kilo på og det kan virke uoverskueligt at få dem væk igen. For hvad gør man, hvis man stadig ikke kan komme i fitness og træne, som man plejer?


Det er benhårdt arbejde at slippe af med den ekstra vægt på sidebenene eller maven. Det kræver planlægning og selvdisciplin - især nu hvor der ikke står en topmotiveret træner og pisker os i centret, og det meste skal foregå alene udenfor eller hjemme i stuen. Jeg har derfor samlet en lille liste med gode fif til et succesfuldt vægttab. Det behøver slet ikke at være svært.

 

Få støtte fra familie og venner Meld ud til din omgangskreds, at du gerne vil tabe dig og bed om deres opbakning. På den måde kan du forhåbentligt undgå at din veninde lige tager en snegl med til jeres gåtur.


Prep dit hjem

Ud med slik, kage og andre kaloriebomber. Hvis du ikke har det i skabene, går du heller ikke og spiser af det. Fyld op med sunde alternativer, som nødder eller en lækker frugtskål.


Find en slanke-makker

Måske har du en veninde, mor, søster eller kæreste som også gerne vil af med et par kilo. Spørg om de vil være med til "projekt vægttab". Det er meget mere motiverende, når man er flere der hjælpes ad. Ellers kan du overveje at melde dig på udendørs bootcamp hold med andre, der måske også ønsker vægttab.

Portionsanret din mad

Drop gryder og fade inde på bordet. Man kommer ofte til at spise lidt mere end nødvendigt, hvis maden står lige foran. Portionsanret maden i køkkenet og husk at spise langsomt.


Motion

Stræb efter at gå 10.000 skridt om dagen. Lange gåture giver frisk luft og energi. Hvis du går alene kan det være rart at høre musik eller lydbog på turen. Og så prøv at finde nogle gode inspirerende hjemmetræningsprogrammer. Der er f.eks. rigtig mange gode, inspirerende profiler på instagram, hvor du kan få god træning på under 30 min.


Følg kostrådene

De anbefalede kostråd er gode og nemme at følge og er en glimrende rettesnor til vægttab. Det handler bl.a. om at spise min. 600 g frugt og grønt om dagen, vælge fuldkorn og magert kød og spise mindre sukker og mættet fedt. Og sluk tørsten i vand, te eller kaffe. Sodavand, juice eller en latte med sødmælk har mange tomme kalorier og mætter ikke. Brug hellere dine kalorier på mad.

Giv dig selv en treat

For de fleste fungerer det rigtig godt med en lille treat indimellem. Om det er et glas vin, lidt chokolade eller et stykke kage, så giv dig selv lov til det. Hvis det gør at du bedre kan holde motivationen, så er de ekstra kalorier givet godt ud. Det skal jo altså også stadig være sjovt og hyggeligt. Du kan f.eks. lave en regel med dig selv om, at hvis du har trænet 2 gange på en dag, så må du godt få et glas vin. Eller, hvis du når op på 12.000 skridt, så er der plads til et stykke chokolade. Der er mange muligheder, men det skal passe til DIG og DIT vægttab.37 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page