top of page
  • Forfatters billedeRikke

Lækre, sunde langtidshævede havregrynsboller


Lige nu er der rigtig mange af os der har sommerferie og planlægger lidt ekstra hygge der hjemme, eller i sommerhus, når nu det fleste rejseaktiviteter er sat lidt på pause.

 

Ferie betyder ofte, at der er mere tid til at hygge ved morgenbordet. For mig er nybagte boller den ultimative morgen-hygge-ingrediens, og jeg elsker både smagen og duften af nybagte boller. Men da jeg ofte ikke gider at bruge særlig meget tid om morgenen på at bage, er jeg virkelig glad for den her opskrift på langtidshævede havregrynsboller, som simpelthen er så nem at lave og lækker at spise. Det tager ikke meget mere end 15 minutters effektiv arbejdstid og så har man et par friske lune boller til morgenmaden. Give it a try!Ingredienser:

7 1/2 dl vand 25g gær 1 spsk honning 1 spsk salt 125g grove havregryn

100g durummel 750g hvedemel


Dag 1 (aftenen før): Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, honning, havregryn og durummel. Rør det resterende mel i dejblandingen lidt efter lidt og lad dejen hæve koldt, tildækket, natten over. Dag 2: Rør dejen igennem og sæt den, med en grydeske, som klatter/boller på en bageplade. Lad efterhæve i 15 min. Bag dem derefter gyldne ved 200-225 grader i 20-25 min.


Velbekomme!


41 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page