top of page
  • Forfatters billedeRikke

Lav en god og holdbar træningsplan

I mit første blogindlæg kom jeg med et par gode råd til, hvordan man kan finde træningsmotivationen frem. I det her indlæg vil jeg lige uddybe det første (og temmelig vigtige) punkt, nemlig træningsplanlægning.

 

En overskuelig og holdbar træningsplan er vejen frem, hvis du gerne vil igang med at træne regelmæssigt. Træningen kan nemt komme til at glide bagerst i køen over daglige rutiner og gøremål. Har man lange arbejdsdage, børn der skal hentes, private arrangementer og andre ting der fylder i dagligdagen, så kan det være svært OGSÅ at få trænet. Derfor handler det om, at få skabt en træningsplan, der er så inspirerende og nem at følge som muligt.Sæt et realistisk mål

Find ud af hvad du gerne vil opnå? Hvad er dit mål? Er det vægttab, mere styrke, mere energi, genoptræning efter skade eller måske placering ved et løb? Et mål behøver ikke nødvendigvis at være en konkurrence eller begivenhed. Målet kan lige så godt være, at du vil træne mere konstant – fx cykle til og fra arbejde eller måske tabe dig.


Derefter skal du finde ud af, hvordan du gerne vil træne? Er du mest til holdtræning, træning med en personlig træner, hjemmetræning eller løb? Og hvor meget vil du træne? Dagligt, ugentligt, 3 gange om ugen? Planen kan selvfølgelig ændres, men det er altid godt at have et fornuftigt udgangspunkt.Planlæg vejen frem til målet

Når du har defineret dit mål, så skal vejen frem mod målet planlægges. Skriv målet ned og find ud af hvor mange træningsenheder det vil kræve for dig, at nå dit mål. Arbejd dig herefter bagud i tid, uge for uge, dag for dag, og skriv dine aktiviteter ind i din kalender, indtil du er nået til din startuge. Hvis målet er at cykle til/fra arbejde hver dag, så kan du fx starte de første par uger med at skrive 2 cykeldage ind i kalenderen. Derefter kan man øge og variere med 2 cykeldage + en lang gåtur efter arbejde, osv.

Alt lave sin egen træningsplan, som skal fungere i praksis, kræver stor selvindsigt. Hvis du synes det er for svært kan du altid spørge en ven eller et familiemedlem om hjælp. Du kan også søge professionel hjælp hos en personlig træner. Men giv det et forsøg - du bliver bedre til det med tiden, og du kan justere din plan undervejs. God fornøjelse :-)

61 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page