top of page
  • Forfatters billedeRikke

Hvordan kan jeg få en endnu bedre start på dagen?

Opdateret: 12. okt. 2020

Har du svært ved at komme ud af den varme, dejlige seng om morgenen? Har du brug for kaffe lige med det samme for overhovedet at kunne fungere? Eller er du altid småsur og lettere irritabel om morgenen? Med blot et par enkelte tricks kan du få en mere behagelig start på dagen.

 

1. Lad telefonen være Rigtig mange mennesker kigger på deres smartphone som noget af det første når de vågner. Prøv at lade telefonen ligge. Lad være med at tjekke mails, sociale medier, nyheder, og hvad der ellers er på din smartphone, inden for de første 10 min. efter du er vågnet. Det kan øge dit stressniveau hvis du har skærm-tid inden dagen overhovedet er startet.


2. Op med gardinerne Rul gardinerne op, så solen (eller bare lyset, hvis solen ikke lige er at finde) kan komme ind. Gå gerne tilbage i sengen et par minutter og nyd strålerne. Det bliver man simpelthen glad i låget af, og lyset giver samtidig kroppen et signal om, at den skal igang. Åben også gerne vinduet, så du får lidt frisk luft.


3. Stræk ud Et par gode full-body-stræk aktiverer kroppen og gør den klar til dagen.


4. Giv dig selv 5 minutter Giv dig selv 5 minutter i stilhed hvor du kan nyde din kaffe, læse avisen eller bare kigge ud i luften. Nyd stilheden og slap af. Du kan eventuelt prøve at skrive 3 ting ned, som du er taknemmelig for. Det bliver ofte en god dag, hvis man starter ud med et positivt mindset.


"Husk at få en energirig morgenmad for at holde blodsukkeret stabilt"

5. Husk at spise morgenmad Rigtig mange mennesker vælger, af forskellige grunde, at droppe morgenmaden. Men faktum er, at kroppen rigtig gerne vil have et måltid om morgenen for at kunne komme godt igennem dagen. Vi har brug for en sund og energirig morgenmad for f.eks., at kunne holde fokus på jobbet eller være fysisk aktive. Hvis man skipper morgenmaden, er det også mere sandsynligt, at man overspiser senere eller falder i sukker-fælden.


 

Vil du gerne være mere aktiv om morgenen?

Så er den her lille hjemme workout, uden udstyr, klaret på 9 min. (så ikke noget med at stå op flere timer før du egentlig skal):


Lav følgende 5 øvelser i 30 sek. + 30 sek. pause. 3 runder i alt: 1. Jumping jacks 2. Push-ups (kan laves på knæ)

3. Sit-ups 4. Lunges

5. Planke med knæ til albue

6. pause80 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page