top of page
  • Forfatters billedeRikke

Træningsmyter

Der findes mange myter om træning og vægttab, og det kan være svært at finde ud af hvad der er rigtigt og forkert. Her er 3 myter som jeg personligt synes det er vigtige at have kendskab til.

 

Myte 1: Man kan sagtens punktslanke sig Hvis man vil tabe fedt skal man have pulsen op og holde øje med sin kostindtagelse. Det er ikke muligt at punktslanke sig. Det kan selvfølgelig være meget gavnligt at træne mave, balder og ryg, men forvent ikke nogen nævneværdig reduktion i fedtmassen præcis de steder, ved træning alene. Det fedt man forbrænder, er lig med det antal kalorier der forbrændes. Det betyder, at der ved fysisk aktivitet, uanset hvilken del af kroppen der arbejder, forbrændes fedt jævnt fordelt på hele kroppen.

Myte 2: Man kan ikke tabe sig uden at dyrke motion Man kan sagtens tabe sig uden at dyrke motion. Det er bestemt muligt at give sig i kast med et vægttab, selv om man ikke vil dyrker motion, eller måske ikke er i stand til at dyrke motion. Det kræver et energiunderskud at tabe sig, og det energiunderskud kan man opnå ved at følge en kostplan og sørge for at man indtager mindre end man forbrænder i løbet af dagen.


Myte 3: Man omdanner fedt til muskler når man træner Fysiologisk set kan det ikke hænge sammen. Fedtceller og muskelceller er to vidt forskellige ting og man kan ikke omdanne fedtceller til muskelceller. Ved fysisk arbejde og træning styrkes og opbygges muskelcellerne og under det fysiske arbejde forbrændes kalorier. Hvis man er i energiunderskud vil de forbrændte kalorier resultere i en fedtreduktion, altså et fedttab.

63 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page