top of page
  • Forfatters billedeRikke

Styrk dit immunforsvar

Opdateret: 13. jan. 2022

Man hører tit, at C-vitamin kan beskytte os mod sygdom og styrke vores immunsystem. Dette er faktisk ikke bevist. Men hvis vi får en tilpas mængde C-vitamin, kan det f.eks. være nemmere at komme igennem en forkølelse. Denne mængde er dog så lille at et kosttilskud slet ikke er nødvendigt. Hvis blot vi spiser den anbefalede mængde frugt og grønt om dagen (600 g), så får vi den mængde C-vitamin, vi skal bruge.
Så lad dig ikke narre af helseindustriens marketing, når du køber dit daglige ingefærshot. C-vitamin er godt, bevares, og ingefær kan være med til at dæmpe betændelsestilstande i kroppen. Men C-vitamin kan ikke alene værne dig mod corona, influenza og andre sygdomme. Her er et ar gode fif til at booste immunforsvaret.


Gode råd om immunforsvaret

Vil du ”styrke” dit immunsystem yderligere, og dermed sikre at din krop har de bedste betingelser for at gøre sit arbejde, så følg disse gode råd:

  • Spis sund og varieret kost, og sørg for at få 600g frugt og grønt om dagen. (For inspiration til sunde måltider, tjek Hjerteforeningens opskrifter A-Å.)

  • Få nok søvn – syv-otte timer hver nat gør din krop frisk og klar (her er der faktisk evidens for, at immunforsvaret svækkes, hvis man sover for lidt).


  • Motion, motion, motion. Gå ture i den friske luft, lav øvelser på stuegulvet, smut op i fitness eller leg i naturen. Min. 30 min motion om dagen, gør kroppen stærkere.

  • Lad være med at ryge - det har aldrig været godt for nogen eller noget.

  • Drik alkohol i moderate mængder. Max 7 genstande til kvinder pr. uge og 14 genstande til mænd.

  • Gør noget for dig selv, som afstresser. Tag en power nap, drik en kaffe i ro og fred eller læs et blad. Pas på dit mentale helbred.

  • Håndvask, håndvask, håndvask. God hygiejne er enormt vigtigt for din sundhed. Så husk at vaske hænder og hold afstand.

62 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Indlæg: Blog2_Post
bottom of page